Keresés

Elérhetőség

Tarvízió Kft
Kórház u. 14
Nagykanizsa
8800

+36303830100

tarmihaly@tarvizio.hu

Két héttel később...

 

II. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság szervezői (Balatonföldvár Önkormányzata, Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület, valamint a főszervező Tarvízió Kft)  Balatonföldvár, de az egész Balaton történetében egy olyan újdonságnak számító eseményre készültünk tavaly, amilyen a déli parti településeken eddig sosem fordult elő. Több mint egy évelőkészítés után sikerült minden hozzájárulást beszerezni ahhoz, hogy megrendezhessük az I. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságot.

 

Amellett, hogy a déli parton eddig nem rendeztek sárkányhajó versenyeket ez az esemény több újdonságot is hoz a Balatonra. Ilyen lebonyolítású rendszerben versenyt eddig nem rendeztek a tavon. A máshol megszokott, hosszútávú, „hivatalos” versenyekkel szemben, egy tempóját tekintve pörgősebb, látvány szempontjából pedig szórakoztatóbb gyorsulási versenyt rendezünk. Ilyen távon és ilyen rendszerben eddig az országban csak Gyékényesen rendeztek versenyt. (A verseny szervezői megegyeznek a Gyékényesi Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságok szervezőivel, ahol idén már harmadszor rendezik meg a versenyt.)

 

Ezentúl a verseny helyszíne is újdonságot hozott, ugyanis a Balatonföldvári Sárkányhajó Bajnokságot a Balatoni Hajózási Zrt Balatonföldvári Kikötőjében rendezzük meg. A helyszín különleges, hiszen ez a tó legnagyobb, s egyik legszebb kikötője. A helyszínválasztásnak nem csak az újdonság szempontjából van jelentősége. Kikötőben versenyezni előnyös a versenyzők szempontjából, mivel ezek a hajók (is) jobban siklanak a mély vízen. Emellett előnyös a nézők szempontjából is, akik a futamokat a kijelölt pálya körül nagyon sok helyről és nem utolsó sorban nagyon közelről követhetik figyelemmel.

 

A Versenyre baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várjuk.

 

Néhány szó a versenyről, melynek hivatalos kiírását levelünkhöz mellékeljük:

 

A versenyző csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat. Húsz fős sárkányhajókkal versenyzünk, de 16 fős (minimum 12) csapatok jelentkezhetnek. Fontos szempont, hogy minden csapatban minimum négy (4) női versenyzőnek kell szerepelnie! A versenyen - biztonsági szempontból - valamennyi versenyző számára a mentőmellény bekapcsolt állapotú viselése kötelező.

 

A versenyre jelentkező csapatokat három kategóriába nevezhetnek:

I.                   Abszolút kezdő (még sosem eveztek sárkányhajóban)

II.                Haladó (már versenyeztek sárkányhajóban, de nem igazolt versenyzők)

III.             Profi (igazolt versenyzőkből álló csapat)

 

Az abszolút kezdő és a haladó kategória csapatainak tagjai közé maximum négy profi (igazolt) versenyző nevezhető. Ennél több igazolt versenyző esetén a csapat profi kategóriába kerül. Egy versenyző több csapatban is indulhat!

 

A verseny első futama 2015. június 27-én 10 órakor indul. A döntő futamokat fél öttől rendezzük! A hajózási menetrend szerint 5 órára a pálya kijelölő bójákat is el kell tüntetnünk.

 

A Verseny nevezési díja: nettó 18.000 Ft / csapat (sporttevékenység miatt 0% Áfás)

Nevezési határidő: 2015. június 23. 12 óra

 

 

Az II. Balatonföldvári Sárkányhajó gyorsulási Bajnokság szervezői:

Balatonföldvár Önkormányzata

Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület

Főszervező:

Tarvízió Kft